INFO HOMESTYLING

Info om homestyling och hur det går till:
Homestyling är konsten att kreativt arrangera möbler, ljussättning, tavlor, speglar och andra inredningsdetaljer på ett sätt som tillför bostaden en trevlig atmosfär och en inbjudande känsla. Det handlar om att skapa illusioner och stämningar vilket vi på Homestyling Stockholm är professionella på.
Fokusen är att förbättra hemmet och ge det ett välkomnande och säljande intryck som tilltalar samt förmedlar känslan av att "Här vill jag bo!". Innebörden av det vi gör är att man försöker få bostaden så attraktiv som möjligt för tänkbara köpare. Man vill ge blivande köparen intrycket att de går in i sitt framtida hem, inte att de går hem till någon annan. Man försöker minimera intrycket av den nuvarande ägaren, men det måste fortfarande se ut som ett hem, att någon bor där. Genom att ändra eller justera inredning och design på ett enkelt sätt, skapar man en tilltalande miljö samt lyfter fram bostadens bästa potential och kvalitéer - därför är kostnaden för homestaging eller Homestyling snarare att betrakta som en intäktshöjande åtgärd än en kostnad. Det har även visat sig att det förväntade slutpriset ökar ända upp till 30% och ofta mer.
SÅ GÅR DET TILL:
1. Du kontaktar oss via mail och beskriver din bostad, samt när du planerar att sälja. Maila gärna bilder på objektet. Därefter kommer vi på ett hembesök i din bostad då vi skapar en uppfattning om vilket behov och vilken tjänst som är aktuell för just din bostad. Vi går igenom bostaden för att se vilka möbler som eventuellt kan behållas och vad som bör bytas ut. Är din bostad tom möblerar vi upp den från grunden.
2. Efter hembesöket skickar vi en offert till din mailadress som du sedan går igenom och accepterar. Accept görs till samma mailadress som vi skickar ifrån.
3. Efter accept tar vi kontakt och bestämmer tid för när uppdraget ska börja. Det är det bra om vi får en extranyckel eftersom det ger oss möjligheten att kunna arbeta självständigt.
4. Det tar 1-2 dagar att styla en bostad beroende på storlek och objektets behov. Detta gör vi i samband med fotograferingen.
5. När stylingen är klar är det dags för fotografering. Uppdragets varaktighet är 30 dagar framåt från färdigställande av stylingen. Mer info kommer i offerten.
6. När lägenheten är såld hämtar upp sakerna. Ni kontaktar oss och vi kommer sedan överens om en lämplig dag och tid för tömning.
7. Efter lägenheten är tömd lämnas nycklar åter.
8. För att vi ska kunna bli ännu bättre vill vi gärna veta vad ni tycker. Omdömen är oerhört viktigt och utvecklande för oss! Vi kommer därför efter avslutat uppdrag skicka en recolänk till er. Ni klickar bara på länken ni fått sänt till er mobil för att sedan enkelt skriva några rader om hur just ni upplevt det hela.
9. Nu är arbetet helt avlutat och vi hoppas på att ni är nöjda med vårt arbete!
För mer exakt information om tjänster och priser tveka inte att kontakta oss!